Tekst: Fabien Trève

Het is eindelijk zover! Het is alweer een hele tijd geleden dat we zijn gestopt met luisteren naar Semi Finalists, het eerste album van Pærish, dat we inmiddels kennen als onze broekzak. Het tweede album van het Franse kwartet is deze vrijdag eindelijk verkrijgbaar en we bekennen dat het het wachten waard was.

Sinds de release van hun debuutalbum, heeft Pærish het genoegen gehad om het podium te delen met namen als Movements, Moose Blood, Silversun Pickups en zelfs Sum 41. Met al deze grootheden was de volgende stap eigenlijk logisch. Naar aanleiding van hun nieuwe werk kon het kwartet zich namelijk aansluiten bij het iconische SideOneDummy Records (dat al samenwerkte met Violent Soho, Title Fight, PUP en vele anderen). En dat is niet alles, voor het maken van dit nieuwe album heeft de groep gewerkt in Studio 4 in het gezelschap van Will Yip die een ongelooflijke CV heeft voor elke liefhebber van alternatieve muziek. Dankzij deze tijd in de studio, was Pærish in staat om ons dit jaar vijf nieuwe tracks te bieden, allemaal vergezeld door hun video’s, voor de release van hun nieuwe album: Fixed It All.

Daarop vinden we een tiental tracks, waaronder diegene die de band ons de afgelopen maanden heeft voorgeschoteld, zoals Archives, het titeltrack Fixed It All, maar ook You & I met de medewerking van Movements’ Patrick Miranda en Pencey Sloe’s Diane Pellotieri. Voor dit nieuwe opus is het geluid van de band bewaard gebleven, evenals de televisie- en filmreferenties waaraan ze gewend zijn geraakt. Er zijn enkele geluiden die nog meer uitgewerkt lijken te zijn dan op het eerste album, naast de progressies en leads die typisch voor hen zijn. Het album eindigt op een zeer goede noot met het opmerkelijke nummer Hollow, perfect om een project als dit af te sluiten. 

Dit nieuwe album was als we konden verwachten, maar de context eromheen rechtvaardigde deze verwachting volledig. Pærish lijkt geleidelijk aan hun plaats te vinden tussen de grote namen van hun scene en de ontmoetingen en mogelijkheden waaraan de band de laatste jaren lijkt blootgesteld te zijn, doen zeer goede dingen vermoeden voor de toekomst.

SideOneDummy Records