Op 17, 18 en 19 juni 2022 kun je naar Pinkpop in Landgraaf. Het is Nederlands oudste en misschien wel bekendste festival. 

Dit jaar staan (onder andere) de volgende namen in de line-up:

Pearl Jam, Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Royal Blood, Nothing But Thieves, De Staat, Chef’Special, Idles, Parcels, Courtney Barnet, Frank Carter & the Rattlesnakes, Inhaler, Navarone, Sea Girls, Grandson en Ramkot.

Acts die je volgens CHAOS niet mag missen!

Twenty One Pilots
Genre: Alternative Hip Hop
FFO: half•alive, the Baby Sitter’s Circus
Mag je niet missen omdat: Twenty One Pilots een band is met een geluid en teksten als geen ander. Door middel van hun bijzondere muziek delen ze een verhaal dat onder andere veel gaat over de mentale gesteldheid van de leadzanger, Tyler Joseph. Door de emotionele en krachtige muziek (je kan ze onder andere kennen van het nummer “Stressed Out”) ondersteund door drummer Josh Dun, belooft het live-optreden van de band een ongelooflijke ervaring te worden.

Måneskin
Genre: Italian Rock
FFO: Eurovision, The Pretty Reckless
Deze mag je niet missen omdat: Måneskin een snel populair geworden groep is na hun overwinning bij het Songfestival van vorig jaar. Ze houden wel van wat glamour en hebben naast geweldige muziek een bijzondere uitstraling. De groep is doorgebroken met hun meest bekende nummer, Zitti E Buoni, dat zeker het luisteren waard is. De vierkoppige groep mag je bij Pinkpop zeker niet overslaan als je houdt van betoverende rockmuziek die niet snel zal vervelen.

Nightwish
Genre: Symphonic Metal
FFO: Within Temptation, Tarja Turunen
Deze mag je niet missen omdat: de weidse stem van Floor Jansen enorm op zal vallen tussen de andere groepen. Haar haast koor-achtige stem gaat fantastisch samen met de metalmuziek die de groep maakt. De nummers “the Greatest Show on Earth” en “Elan” zijn grote favorieten bij het publiek. De combinatie van stemmen en instrumenten klinkt haast magisch, alsof je in een fantasiewereld bent gestapt. Een ongelooflijke ervaring die je niet mag missen!

Hang Youth
Genre: Nederlandse Punk
FFO: Goldband, Ramones
Deze mag je niet missen omdat: “Alles moet beter!” is de slogan van de unieke punk band Hang Youth. Hun originele en korte nummers met politieke berichten zoals BELASTINGDIENST en IN DE ARMEN VAN EEN FASCIST zullen ongetwijfeld aanslaan. Vergezeld van harde punkmuziek is de kans op mosh pits en wild gedans groot. De groep maakt veel contact met het publiek waardoor het voelt alsof een gezellig gesprek wordt afgewisseld met uitstekende muziek. Veel plezier gegarandeerd bij Hang Youth!

De Staat
Genre: Nederlandse Rock
FFO: Goldband, De Likt
Deze mag je niet missen omdat: De Staat al jaren geweldige rockmuziek maakt en recent is teruggekomen met hun nieuwste single ‘Who’s Gonna Be the GOAT?’ De ritmische melodieën en de aangrijpende stem van de leadzanger beloven samen een enorm spektakel te creëren. De leden maken vaak veel lol samen op het podium en dit heeft een goede invloed op de algehele sfeer. Bij De Staat kun je goed dansen en zul je een uitstekende tijd hebben!

Facts

  • Wanneer? 17, 18, 19 juni
  • Waar? Landgraaf, Limburg
  • Wat kost het? Dagticket: 120,- Weekendticket 245,- ; camping gratis. In principe zijn alle tickets al verkocht, dus als je wilt gaan zul je een doorverkoopkaartje moeten proberen te bemachtigen. 
  • Meer info: www.pinkpop.nl/2022