Tekst: Hanna de Vries

Wat moet het een moeilijk jaar zijn geweest voor Pip Blom. Net op het moment dat haar carriere in een stroomversnelling was beland, ging de wereld op slot. Met geen mogelijkheid om op te treden of te touren, gaf dit Blom en de band de ruimte om even adem te halen. Vanuit die verademing is Welcome Break ontstaan, het tweede album van Pip Blom. 

Het opnemen van Welcome Break was geen makkelijke weg. In September 2020 was Nederland nog roodgloeiend op de internationale Corona kaart en mocht de band niet de UK, laat staan de gereserveerde studio, in. Een bittere pil, maar de band heeft de keuze gemaakt om het avontuur toch aan te gaan. Met een tas vol bordspellen en twee weken extra vakantie trok de band toch maar naar Engeland en ging twee weken in quarantaine voordat ze aan de slag mochten. Welcome Break wordt door Blom en haar team beschreven als het oudere zusje van Boat, het debuutalbum. Het touren, de vele optredens en internationaal succes hebben gezorgd voor de ervaring die bij Boat soms een beetje miste. De nummers op Welcome Break zijn recht door zee, en beslaan een groot emotioneel spectrum.

De catchy garagepop nummers maken stuk voor stuk duidelijk waarom Pip Blom momenteel de koploopster is binnen dit genre. Onze favoriete nummers zijn ‘Keep It Together’ en ‘I Know I’m Not Easy To Like.’ We zijn er fan van Bloms nieuwe aangenomen retro stijl wat helemaal past bij de terugkomst van de jaren 90 invloeden.

 Heavenly Recordings/ PIAS

Pip Blom