Op 18, 19, 20 en 21 augustus 2022 kun je naar Pukkelpop in Hasselt, België. De line-up is ongelooflijke sterk. Vier dagen lang hoor je stevige rockacts, ingetogen singersongwriters, pure pop, pompende house en gloeiende metal: alles kan en mag op Pukkelpop. 

Dit jaar staan (naast vele anderen) de volgende namen op het programma:

Arctic Monkeys, Bring Me the Horizon, Oscar and the Wold, Tame Impala, Slipknot, Glass Animals, Shame, The Murder Capital, George Ezra, Nothing But Thieves, Skepta, Tamino, Pitou, Dehd, Declan McKenna, Cavetown, Sea Girls, Heisa, Wet leg, Eefje de Visser en Frank Carter and the Rattlesnakes.

Acts die je volgens CHAOS niet mag missen!

Declan MCKenna
Genre: Indierock
FFO: Sam Fender, Catfish and the Bottlemen
Mag je niet missen omdat: hij van jongs af aan recht op zijn muzikale doel af lijkt te gaan. Maatschappijkritische teksten, over deze tijd waarin zijn generatie opgroeit, met fake-news en social media, worden verpakt in pakkende muziek en versierd met melodieuze gitaren en wat glitter. 

Shame
Genre: Postpunk
FFO: The Murder Capital, Fontaines DC, Squid
Deze mag je niet missen omdat: deze band van jonge dartelende honden naar iets minder dartelende honden zijn gegroeid. De band speelt al jaren samen en nog altijd alsof hun leven ervan af hangt. Brutaal en eigenwijs klinken de teksten van zanger Charlie Steen. Gitaren en bas denderen er doorheen. Bij een optreden van deze band beweegt alles en iedereen in de zaal, of op het veld.

Cavetown
Genre: Indiepop
FFO: Chloe Moriondo, Ricky Montgomery, dodie
Deze mag je niet missen omdat: de liedjes die schrijft over de bedoeling van het leven zijn betoverend in hun eerlijkheid en optimisme. Cavetown post sinds zijn veertiende songs op YouTube en die bleven niet onopgemerkt, want inmiddels heeft hij maar liefst 321 miljoen views. Heerlijke muziek voor een laatste festivaldag als je al een beetje brak bent en wat opbeurende tonen kunt gebruiken.

Frank Carter & the Rattlesnakes
Genre: Punk rock
FFO: the Blinders, Creeper, Don Broco
Mag je niet missen omdat: er bij de show van Frank Carter ongetwijfeld een positieve sfeer hangt. Vrouwen opgelet: er is altijd een moment waarop vooral vrouwen worden uitgenodigd om te crowdsurfen. Voel je veilig is de boodschap. O ja, de muziek is natuurlijk ook te gek: eerlijk en rauw.

De Staat
Genre: Nederlandse Rock
FFO: Goldband, De Likt
Deze mag je niet missen omdat: De Staat al jaren geweldige rockmuziek maakt en recent is teruggekomen met hun nieuwste single ‘Who’s Gonna Be the GOAT?’ De ritmische melodieën en de aangrijpende stem van de leadzanger beloven samen een enorm spektakel te creëren. De leden maken vaak veel lol samen op het podium en dit heeft een goede invloed op de algehele sfeer. Bij De Staat kun je goed dansen en zul je een uitstekende tijd hebben!

Facts

  • Wanneer? 18, 19, 20 en 21 augustus
  • Waar? Hasselt, België
  • Wat kost het? Dagticket: 115 euro Weekendticket 245 euro; camping gratis. 
  • Meer info: www.pukkelpop.be