Tekst: Evelyne Gorter

Solomon laat met hun debuutalbum ‘It’s all downhill from here’ aan de wereld zien dat ze er zijn. De band produceerde het album samen met Christopher Elms (bekend van Björk, Ben Howard) die het ook mixte en de plaat is gemasterd door master engineer Tim Debney (Mumford & Sons, Bastille, Keane).

Op het debuutalbum van de band uit Maastricht staan tien nummers. In het tweede nummer ‘Oceans’ zingt zanger Koen de Witte; ‘…let the current take control.’ En dat is nu precies wat je zou moeten doen tijdens het beluisteren van deze plaat. Laat je meevoeren door de melodieën en arrangementen en kom terecht in een zee van muzikale creativiteit. Laat je leiden door de stroming van dit album, van hoge woeste golven naar bijna stilstaand water. Laat de muziek je omringen en overvallen, baadt erin.

We horen op het album overgangen van klassieke muzikale lijnen naar pure rock gecombineerd met sounds als het omdraaien van een cassettebandje. In het nummer ‘Polly’ horen we een melodielijn die refereert naar het eerder uitgebrachte ‘Endless’. Uit alles blijkt meteen dat we hier met rasmuzikanten te maken hebben die diverse muziekstijlen weten te combineren tot een indringend internationaal geluid, waarbij de warme stem van de Witte het geheel compleet maakt.
Halverwege gooit de band een ‘Life Line’ uit zodat onze gedachten niet te ver afdrijven; ‘… catch me when I fall.’ We hebben het nodig, nu we door dit album omvergeblazen worden!
Nobody Knows’;… Nobody ever sees the same,…maar wij weten vrijwel zeker dat alles vanaf nu in een stroomversnelling zal gaan voor Solomon!

20 en 21 januari te zien tijdens ESNS