Tekst: Theo Stepper

Nomen est omen. Wie van snelheid houdt zit goed bij Speedmobile, een supertrio, dat is samengesteld uit de drummer en basgitarist van Peter Pan Speedrock en de zanger/gitarist van Batmobile. Het drietal trad eind 2018 eenmalig op als tribute aan de in 2015 overleden Lemmy Kilmister, frontman van het legendarische Motörhead en kreeg de smaak te pakken om er een project van te maken.

Als voorproefje op een volledig album dat later dit jaar uitkomt, is er alvast een titelloze EP, die met een oplage van 1000 stuks nauwelijks als promotiemateriaal mag worden gezien, maar meer als teaser lijkt bedoeld. Er zal dan ook de komende tijd flink worden getourd. Goed nieuws dus voor fans van in het 2016 ter ziele gegane Peter Pan Speedrock, maar ook de Batmobile adepten komen aan hun trekken, want Speedmobile combineert het beste van beide bands.

Dat de EP kort is zal niemand verbazen – vier nummers duren samen ongeveer tien minuten – maar is toch divers, waardoor Speedmobile geen seconde gaat vervelen. Opener ‘Devil Of Rock ’n Roll’ is weliswaar recht toe recht aan en niet zo spannend, maar ‘Fun Control’ is vurig en rap waardoor de EP in een stroomversnelling komt. Het wordt gevolgd door ‘Moneygrabbin’ Bitch’, dat meer rockabilly is en naast rollende drums en pompende bas ook ruimte laat voor knappe, vingervlugge gitaarsolo’s. Ook het slotnummer pakt ons direct bij de lurven met een snerpende psychobilly intro. Het nummer is klassiek opgebouwd en halverwege komt de solo van het begin weer voorbij en ook in de teksten zit veel herhaling, waardoor we ‘Mad At You’ al kunnen meezingen voordat we het volledig hebben gehoord. Betere reclame voor een album is er niet. Wij kunnen alvast niet wachten, al zit er niets anders op, dus beetje tempo graag, Speedmobile!

Butler Records