Tekst: Theo Stepper Foto: Bente van der Zalm

We hebben lang moeten wachten op het debuutalbum van Sports Team, dat eerder twee succesvolle EP’s uitbracht. Deep Down Happy, zou de kers op de taart zijn, waarna 2020 niet meer stuk kon voor het zestal indie-rockers uit Cambridge. Het album, met singles als ‘Here’s The Thing’ en ‘Here It Comes Again’ staat bomvol met energieke nummers, bestaande uit catchy riffs en vlotte beats. Het is dan ook niet moeilijk om voor te stellen hoe goed de springerige indie-pop-rock het zou doen gedurende de lange festivalzomer, die helaas is uitgesteld.

Fuck it, moeten de Britten hebben gedacht, toen dit tot hen doordrong en ze de release van Deep Down Happy, die in eerste instantie was uitgesteld naar 19 juni twee weken naar voren haalden. Gelijk hebben ze, de zomer krijgen ze er niet mee terug, maar fans halen hem zo wel in huis.
Afgezien van de verschijningsdatum kan het album niet verrassend worden genoemd. Dat oudgedienden als ‘Kutcher’ en ‘Fishing’ er een plekje op hebben weten te bemachtigen zegt genoeg. Het is dat Sports Team al enige tijd aan de weg timmert en ondertussen een solide live-reputatie heeft opgebouwd, anders zouden we het album zonder meer op de stapel eendagsvliegen leggen.
Dit neemt niet weg dat Deep Down Happy een geslaagd debuut is. De mix van britpop, punk- en indierock is dermate opwekkend, dat dosering nodig is. Cherry picking blijkt echter nog niet eenvoudig, want ook al lijken de nummers op den duur op elkaar, ze hebben stuk voor stuk een uniek haakje. Voor we het weten staan er dus toch weer meer songs in onze playlist dan we met onszelf hadden afgesproken.

Sports Team