Vandaag kwam, vier jaar na oprichting, het debuutalbum ‘You Can Miss Something & Not Want It Back’ van Sunsleeper uit. De band uit Salt Lake City in Amerika maakt emorock en wordt geïnspireerd door indie uit de 90’s. Eerder kwam al het nummer ‘Better Now’, met een bijpassende videoclip, uit, wat al een goed voorproefje was voor het album. Er zijn nog geen optredens in Nederland geweest en er staan er helaas ook nog geen gepland.

‘You Can Miss Something & Not Want It Back’ begint al gelijk met een gevoelig nummer: ‘Feel The Same’. Dat maakt het tot een mooie opening. Deze lijn wordt doorgetrokken door het hele album. Hoewel de nummers van elkaar verschillen, komt in elk nummer dezelfde emotie terug. De emotie die je hoort, komt vooral naar voren in de tekst “Force the past to fit in your hands / My palms are all torn up from holding on” uit het nummer ‘Souvenir’. Sunsleeper geeft in dit album het gevoel mee van nostalgie in combinatie met verandering die de bandleden willen brengen in hun leven. Je hoort dit vooral in het nummer ‘You Can’t Please Everyone’. Zanger Jeffery Mudgett heeft een krachtige stem maar kan de emotie goed overbrengen. Mudgett wordt ondersteund door de rest van de band: Scott Schilling (Drummer), Matt Mascarenas (Gitarist), Cody Capener (Gitarist), Jacob Lara (Bassist). Het nummer ‘Soften Up’ ligt vrolijker in het gehoor en vormt een mooie afwisseling met de andere nummers. 

Het is bij elkaar een mooi debuutalbum geworden en we zijn benieuwd hoe deze band zich verder gaat ontwikkelen. Hopelijk komt Sunsleeper snel naar Nederland op een festival of met een eigen concert.