Tekst : Zaza de Vries

Veel mensen hebben zichzelf opnieuw uitgevonden tijdens corona. Ook de band Talk Show heeft zichzelf herontdekt en heeft de keuze gemaakt om al hun eerder geschreven muziek te schrappen en een andere richting op te gaan. Het resultaat: Touch the Ground, een heerlijk dreunende EP.

Als we over tien jaar terug kijken naar de rockmuziek geproduceerd in deze tijd, dan zal de nieuwe, boze post punk sound erg tekenend blijken met bands als Idles en Slaves. Precies deze energie weet Talk Show ook te vangen, maar de band gaat nog een stapje verder. Moeiteloos worden de distorted gitaren gemixt met dreunende synths. Dit maakt Talk Show the best of both worlds.
Neem het nummer ‘Underworld’ bijvoorbeeld. Het doet ons denken aan een combinatie van ‘Born Slippy’ van, jawel, Underworld en ‘Never Fight A Man With A Perm’ van Idles. Een vreemde combinatie die dankzij Talk Show perfect werkt. De muziek roept op te actie en tot beweging en eigenlijk willen we de nummers van de EP graag in een vuige club horen. Talk Show heeft met deze EP een nieuwe, meer elektronische weg ingeslagen, en hier zijn we maar wat blij mee.

Missing Piece Records