Tekst: Evelyne Gorter

Vandaag kwam, na vier eerder verschenen EP’s het langverwachte debuutalbum Waves van The King’s Parade uit. De vier koppige band bestaat uit zanger en gitarist Olly Corpe, bassist Tom English, drummer Chris Brent en toetsenist Sam Rooney.
Waves is opgenomen door Marco Pasquariello (Coldplay en Snowpatrol) en geproduceerd door Guy Massey (Ed Sheeran, Jack Savoretti en The Libertines) bij de Abbey Road en Snap Studios.

En om maar eens met de titel van het zevende nummer op de plaat te beginnen; Is it me,..Is it me? Wat was ‘Waves’ het wachten waard! Op het album staan tien zeer goed uitgedachte en uitgewerkte nummers die je tekstueel door de golven van het leven heen nemen. Je hoort teksten over geluk, spijt, angst, ontdekkingen en verdriet. Qua ritme kun je de muziek scharen binnen het genre indie soul. Het album heeft een warm geluid, de koortjes, het hammondorgel, de harmonieën en het klank- en kleurgebruik van de stem van Corpe maakt dat het album als geheel zeer prettig in het gehoor ligt.

Zelden hebben wij een album beluisterd waarop alle tien de nummers elkaar zo goed completeren. Klein en intiem, zoals het eerste nummer en de titelsong van het album ‘Waves’ waarbij zanger Olly Corpe’s stem in het eerste deel subtiel boven een pianolijn hangt, waarna even later in het nummer de band het geheel aanvult. Of de vrolijke ‘feel good vibe’ dat het dansbare nummer ‘Mario’ met zich meebrengt. Het nummer beschrijft de schoonheid en vreugde van de menselijke interactie.

Oh, you call me up
Small talk
Mention something on your mind
Just a thought
Could you hear me smiling,
Could you hear me smiling

Om te eindigen met het gevoelige en klein gehouden laatste nummer van het album ‘Wait’, dat Corpe schreef naar aanleiding van de memoires van zijn grootvader. Een mooi nummer dat in one take opgenomen is, met alleen de zang van Corpe, een gitaar en de achtergrondzang van de band waarmee ze een mooie sound creëren. Op het nummer hoor je iedere ademhaling en ervaar je de intieme sfeer. ‘I don’t wanna wait no more, I don’t wanna wait ,….. en laten we eerlijk zijn. Wij kunnen ook niet wachten om deze band live te horen spelen.