Tekst: Chloe Gudgin

Vandaag bracht The Vices hun debuutalbum ‘Looking for Faces’ uit. Gedurende de ruim twee jaar van hun bestaan hebben ze al een behoorlijk aantal volgers opgebouwd. De laatste single  ‘In and out’ heeft bijna honderdduizend streams op Spotify. Wat dat betreft zit er een behoorlijk stijgende lijn in. 

Het eerste nummer van het album, titelsong ‘Looking for Faces’ is een pakkende start. Hiermee wordt meteen duidelijk waarom de jongens dit als single hebben uitgebracht. ‘Before your Birth’ raakt een hele andere snaar dan de andere nummers vanwege de emotionele toon waarmee de teksten die gezongen worden. ‘In and out’, past als derde nummer op het album, zodra we de eerste tekst horen denken we automatisch denken aan Oasis, door de rust en de sterke zang. 
‘Good Morning City Now Let me Sleep’ is een lang, pop-folk nummer met een mix van oude rock. Het heeft automatisch het jaren 90 gevoel zodra je het hoort, met het gevoel van vrijheid en soul dat in de muziek is gestopt, waardoor de band serieuzer wordt. Gedurende deze laatste paar nummers, kun je de ernst en emotie horen die in deze teksten en instrumenten is gegoten. 
Afsluiter van het album is het perfecte nummer ‘All that I know’, voor ons het meest verrassende van de jongens. Hierin komt het gevoel van droefheid en geluk naar voren. Het gevoel dat ze weten dat dit het laatste nummer is van hun debuutalbum en ook het begin van hun droom waardoor het doorloopt in het denken over herinneringen uit het verleden. Voor ons is dit de perfecte afsluiter van hun debuutalbum.

Mattan Records