Tekst: Jenn Foster

Het maakt niet uit wat je het afgelopen jaar hebt gedaan, je hebt ongetwijfeld gehoord van Tom Grennan – en zo niet, waar ben je dan in hemelsnaam geweest? Hij brak door in de scene in 2014 en trad drie jaar lang op in pubs voordat hij werd ontdekt door Insanity Records. Hij bracht vervolgens zijn debuutEP Something In The Water uit in 2016 voor zijn grote doorbraak met de ongelooflijke single ‘All Goes Wrong’ met Chase & Status die werd gekozen als ‘Hottest Record’ op Annie Mac’s BBC Radio 1 show. Sindsdien heeft hij de alom geprezen singles ‘Found What I’ve Been Looking For’ uitgebracht, die op de FIFA 18 Soundtrack verscheen, tot meer recent ‘Amen’, ‘Something Better’, ‘Little Bit of Love’ en hij heeft ongelooflijk veel succes met zijn samenwerking met Ella Henderson op ‘Let’s Go Home Together’, die naar nummer 1 in de Britse hitlijsten schoot. Vorige week kwam het album Evering Road uit.

We volgen Grennan sinds hij in 2017 zijn ‘Found What I’ve Been Looking For – EP’ uitbracht en hij stelt nooit teleur. De meerderheid van de artiesten neigt te blijven steken in hetzelfde soort geluid, Grennan verrast je echter constant en laat je achter met de vraag naar meer; Evering Road is niet anders!
Met ‘If Only’ begint het album met een knal! Er is geen twijfel mogelijk dat Tom Grennan terug is en hij is hongeriger dan ooit! Het gaat meteen van start met waanzinnige drum beats en gitaarriffs; het is een van onze favoriete nummers op het album. Als je je ogen sluit tijdens het luisteren, kun je je voorstellen dat je in een zaal bent waar we als sardientjes opeengepakt zitten, springend op het geluid van de onoverwinnelijke beat. Samen met ‘Something Better’, en ‘Never Be A Right Time’ zetten ze echt de toon van wat we kunnen verwachten. 

‘Evering Road’ reflecteert op het stuklopen van een drie jaar durende relatie, maar het gaat zeker niet over zelfmedelijden. Het is een reis. Het is een eerlijke en onderzoekt een diep gevoel van kwetsbaarheid dat we niet eerder hebben gezien bij Grennan; vooral met ‘It Hurts’, een open brief aan zijn ex, dat verfrissend pianogeleid is. 
Vol met emotioneel geladen teksten, ongelooflijke beats, gitaar riffs en ongelooflijk soulvolle drums, is het onmogelijk dat iemand de glimlach van je gezicht krijgt bij het luisteren van Evering Road. Het is een album dat eerlijk en rauw is, maar dat je sterker achterlaat.

Sony Music