Op 15 tot en met 17 juli kun je naar Welcome to The Village,  het mooiste festivaldorp van Nederland. Dit jaar bestaat het festival tien jaar en dat vieren ze in het centrum van thuisbasis Leeuwarden (in plaats van op de Groene Ster). Even wennen, maar de organisatie belooft dat het net zo knus wordt als andere jaren. Het is een festival met muziek, maar ook vol beeldende kunst, innovatie en social design.

Dit jaar staan (onder andere) de volgende namen in de line-up:

My Baby, De Staat, Alex Cameron, Peaches, Crack Cloud, Meau, Alice Phoebe Lou, PVA, Pink Oculus, Sylvie Kreusch, Sipho., Personal Trainer, Far Caspian, Egg Idiot, Dool en Baby’s Berserk

Acts die je volgens CHAOS niet mag missen!

Crack Cloud
Genre: punk
FFO: Snapped Ankles, Drahla
Deze mag je niet missen omdat: Crack Cloud een bont gezelschap is van zeven man op een podium. Al die individuen weten het goed met elkaar te coördineren zodat hun muziek niet als een brij klinkt. Crack Cloud heeft schijt aan alles, doet gewoon zijn ding en laat het publiek verbluft achter. Wedden? 

Personal Trainer
Genre: indierock
FFO: Sports Team, Tramhaus
Mag je niet missen omdat: deze energieke band fijne speelse indierock brengt. De liedjes zijn nooit saai en goed dansbaar en met elkaar staan ze garant voor een goed optreden.

My Baby
Genre: 
FFO: Jungle by Night
Deze mag je niet missen omdat: My Baby als geen ander een menigte in een collectief dansende massa kan betoveren. De beats, de gitaren en de stem van zangeres Cato van Dijck vormen de krachtige wapens hierin. laat je meevoeren!

De Staat
Genre: Nederlandse Rock
FFO: Goldband, De Likt
Deze mag je niet missen omdat: De Staat al jaren geweldige rockmuziek maakt en recent is teruggekomen met hun nieuwste single ‘Who’s Gonna Be the GOAT?’ De ritmische melodieën en de aangrijpende stem van de leadzanger beloven samen een enorm spektakel te creëren. De leden maken vaak veel lol samen op het podium en dit heeft een goede invloed op de algehele sfeer. Bij De Staat kun je goed dansen en zul je een uitstekende tijd hebben!

Facts

  • Wanneer? 15, 16, 17 juli
  • Waar? Centrum Leeuwarden
  • Wat kost het? Dagkaart vrijdag of zondag 45 euro, dagkaart zaterdag 60 euro. Weekendticket 95 euro. 
  • Meer info: www.welcometothevillage.nl